Facebook live 360 guide

10 tips til en cool Facebook Live 360 udsendelse

Facebook Live 360 – Hvorfor fortælle dine venner hvad der sker, når du kan teleportere dig selv hen til dem? Med udgivelsen af ​Facebook Live 360 ​​video til samtlige 1,86 milliarder Facebooks brugere er det nu blevet nemmere end nogen sinde at dele sine medrivende oplevelser, lige når det sker. Sner det i Athen? Okay, tid til at gå live. Gik din ynlings YouTub’er lige forbi? OK, dine venner har brug for at se det, før de tror dig. Efterhånden som flere og flere får fingre i et 360° kamera, vil 360° video opnå et potentiale, der faktisk kan ændre den måde, vi kommunikerer på. TechMe giver hermed 10 gode tips til, hvordan du får 360 graders live streaming til at se godt ud for dit publikum.

1. 360 graders video skaber nærhedsoplevelser

360 video er en utrolig måde at invitere dit publikum lige ind i øjeblikket sammen med dig. Det kan bruges til at indfange alle typer af situationer. Der er visse situationer, hvor 360 formatet virker specielt godt.

360° video  er fantastisk til at give folk en følelse af sted og nærvær. Føle at man er en del af handlingen. Det betyder, at det godt kan betale sig at vælge visuelle scener med en masse aktivitet eller bredde (tænk på hvert billede du nogensinde har taget, som bare ikke har retfærdiggjort virkeligheden – Grand Canyon? – det er her 360 graders video kommer ind). Dit publikum skal kunne udforske scenen og opleve hele rummet.

Facebook Live 360 koncert

Eksempel på virkelig gode 360 graders spots: Musikfestivaler? Perfekt. Familiemiddag? Jep. Rundvisning i din nye lejlighed? Si. Hænge ud på din ynlings cafe i Paris? Absolut!

2. Brug et Facebook anerkendt 360 graders kamera

I modsætning til almindelig Live streaming, skal du bruge lidt mere end blot din telefon til at gå live i Facebook Live 360. Med de nye click-on kamera, Insta360 Nano (til iPhone) og Insta360 Air (til Android), er det at optage i 360 blevet super enkelt. Tilslut dit Insta360 i telefonens opladestik, og du er klar. Begge kameraer er en del af Facebooks live 360 “Ready Program”. Dette betyder, at Facebook har anerkendt Insta360 til at være blandt de kameraer, som giver en problemfri 360 Live streaming oplevelse. 360 live streaming skal være let, pålideligt og sjovt, og du gider ikke at bøvle med hardwaren og apps der crasher. Fordelen ved Insta360 kameraer er, at de forbinder direkte til din telefon. Man vil gerne være sikker på at opretholde en stabil forbindelse i hele sin live udsendelse. Dette sikrer den direkte forbindelse, og du undgår hermed udfald på Bluetooth forbindelse  eller Wi-Fi-forbindelse, som set på andre 360 kameraer.

3. Brug kameraet som var det en person

Det tager lidt tid at vænne sig til det, men du behøver faktisk ikke at tænke på, hvor du peger dit 360 kamera hen. Alt er allerede i billedet! Hvad du bør overveje er i stedet, hvordan du placerer og flytter dit kamera, mens du Live streamer. Prøv f.eks. at holde kameraet i øjenhøjde. Herved får dit publikum mulighed for at opleve det, du oplever, på en naturlig måde. Når du flytter rundt eller ændrer kameraets position, så prøv at holde dit kamera roligt. Pludselige kamera rystelser kan virke særligt desorienterende i 360.

4. Lav en testkørsel

Når du er kommet i gang og har opsat dit 360 kamera til brug med Facebook Live 360, har du mulighed for at styre, hvem der kan se dine Live streams. Før du begynder, er det en god ide at køre en test udsendelse  ved at sætte dit publikum til ”Kun mig”. Du kan se din udsendelse direkte på telefonens skærm ved at stryge på skærmen, så snart du begynder. Eller hvis du er i nærheden af en PC eller anden enhed, kan du åbne din Facebook profil og se udsendelsen på din timeline. En testkørsel er en rigtig god måde til lige at korrigere din scene, inden du går Live til dit store publikum.

5. Engager dig med dine seere

Det virkeligt seje ved live video er potentialet for interaktion. Bring dine seere ind i historien. Spørg og besvar spørgsmål. Besvar anmodninger. Spontanitet er en del af game’et!

Facebook Live 360

6. Opfordre til Likes og Kommentarer

Facebook giver allerede Live video høj prioritet i deres ranking algoritmer.  Hvis du ønsker at dele din live udsendelse med så mange som muligt, så er der her et tip til, hvordan du kan øge dine chancer yderligere for at blive set. Mind dit publikum om at Like videoen og inviter dem til at kommentere den. Hvis du bruger et Insta360 kamera, vil du være i stand til at holde styr på alle de reaktioner og kommentarer, du får fra dine seere, til højre på kameraets interface. Jo flere Likes og kommentarer, jo højere ranker du op, og jo større er chancerne for, at din video vil dukke op i andre folks Nyhedsfeeds.

7. Genfortæl scenen

Samtidig med antallet af Likes og kommentarer vil kameraets interface også vise antallet af seere, der begynder at se din udsendelse. Når dette tal stiger, bør du løbende genfortælle/vise de nye seere, hvad der foregår, således at de nyankomne kan hente op på hvad de ser.

8. Hold vigtige objekter foran din linse

Et 360 kamera virker ved at sammenflette to vidvinkel billeder der optages med fish-eye linser. Selv når du bruger de bedste 360 kameraer, er det en god ide at placere de vigtigste objekter/personer, så de ikke er placeret der, hvor de to billeder sammenflettes. (Dette område er mest sandsynligt i en 90 graders vinkel iht. retningen på linsen.) Dette kan især være vigtigt, hvis et objekt er meget tæt på kameraet.

9. Vær Live længere tid end du plejer

Det kan tage tid at opbygge et publikum til en Facebook Live 360 stream. Men som folk opdager din live stream og begynder at se med, så vil din seertæller begynde at stige. Hvis dit mål er at dele med så mange mennesker som muligt, så skal du sørge for at give din udsendelse en fair chance for at komme i gang. Jo længere tid du er i luften, jo bedre er chancerne for, at folk vil opdage dig. På internettet er korte videoer normalt et godt format. Men med Live streaming er det anderledes. Her skal publikum finde dig og opdage det spændende i din udsendelse. Så tag det roligt, og giv dine seere tid til at tune ind og slutte sig til dig.

10. Kom i gang med Facebook Live 360 Streaming!

360 video er en ny kommunikationsform med ubegrænsede muligheder. Det åbner op for en helt ny verden af oplevelser og deling på nettet. Med 360 graders video kommer man tæt på hinanden, og man kan dele sine oplevelser selv på store afstande. Det er bare at komme i gang med det samme. Tag et Insta360 Kamera med på ferien og del dine tropiske oplevelser hjem til iskolde Danmark. Eller vær klar til årets musik festivaller, og del dine store musikoplevelser med dine venner. Der er så mange muligheder med Facebook Live 360 streaming.

For mere info om, hvordan man får opsat sit Insta360 kamera, læs vores artikel; Insta360 er klar til Facebook Live