Det robuste Data Warehouse
Dette indhold er sponsoreret
For de fleste virksomheder, stiger mængden af datakilder, og med det også krav og ønsker til dataorienteret funktionalitet. Her er der blandt andet tale om historik på stamdata og transaktioner, data- og brugerdrevet sikkerhed samt håndtering af processer for forbedring af datakvalitet. Sommetider skal det tilmed ske tæt på realtid. Der er derfor mange gode grunde til at overveje et data warehouse til din arbejdsplads.
Også kaldet: En kilde til sandhed
For dem, der ikke er sat ind i, hvad et data warehouse er, kan det godt ved første blik virke forvirrende. Men det er mere simpelt, end man først tror. Et data warehouse er en samling af forretningsdata, fra forskellige kilder. Disse er arrangeret og optimeret til rappotering, analyse og beslutnignstagning. Funktionen for et data warehouse er, at centralisere og konsolidere store mængder af data, som virksomheden kan trække værdifulde forretningsindsigt fra, og på den måde forbedre beslutningstagningen. Et data warehouse betragtes tit som en organisations “single source of truth”, så vigtigheden af et data warehouse er kolossal.
Hvad er forskellen på database og data warehouse?
Der findes to systemer, som begge lagrer data; en database og et data warehouse. Men disse to er ikke at forveksle med hinanden, da de tjener vidt forskellige formål. En database bruger Online Transactional Processing (OLTP) til at slette, indsætte, erstatte og opdatere onlinetransaktioner. Denne reagerer med det samme på en brugeranmodning, og bruges derfor til at behandle virksomhedens daglige drift. Et data warehouse benytter sig af Online Analytical Processing (OLAP) til lynhurtigt at analysere enorme mængder data. Specielt ved funktionerne hos OLAP er, at de er designet til at gennemgå processerne hurtigere end OLTP. Et data warehouse har derfor mulighed for at levere informationer på helt nyt niveau.
De danske mestre
Kapacity mestrer alt fra design af arkitektur, sizing af infrastruktur, cloud, hybrid eller on-premise, integrationer og datamodellering. Deres Data Warehouse-arkitektur følger Kapacity Best Practice metoden. En metode der er udbygget og tilpasset nye versioner af SQL(Structured Query Language) over de sidste 10 år, og derfor sikrer konsistent og hurtig Time to Market for kundernes løsninger. Som den eneste danske virksomhed, har de et partnerskab med Theobald Software, hvilket betyder, at de er i stand til at bygge et Microsoft Data Warehouse, baseret på data hentet direkte i SAP. Den førende danske virksomhed, har altså en imponerende historie. Så vil du opbygge en datadrevet organisation, er det værd at huske på Kapacity.