DJI Osmo Kamera

DJI Osmo – ALDRIG mere rystede optagelser

Kender du det?

I den følgende artikel vil du kunne læse hvorfor DJI Osmo kameraet er så unikt.

Kender du det her? Du har været ude og lege med ungerne og fanget nogle fantastiske øjeblikke med dit kamera. De cyklede, de løb, de sprang og du og dit videokamera var med i fuldt tempo. Men når du kommer hjem og skal klippe din film sammen, så er alle optagelserne rystede og forvirrende at se på. De er stort set ubrugelige.
Eller da du f.eks. stod for din bedste vens bryllups optagelser og resultatet efterfølgende var et flakkende virvar pga af rystelser fra din gang, dit løb og andre gæster som stødte ind i dig mens du filmede.
I alt for mange år har man måtter trækkes igennem venner og families rystede hjemmevideoer det er på nippet til at give søsyge til seeren.

Nu er der endelig kommet en løsning der én gang for alle vil sende de rystede hjemmevideoer i graven – DJI Osmo gimbal kameraet.
Et gimbal kamera er et kamera som er sat op i et gyroophæng. Et gyro ophæng fungere præcis som et gyroskop. D.v.s. kameraet fungere faktisk som et hjul der roterer om sin egen akse. Når kameraet (hjulet) påvirkes af en kraft vil det modvirke denne kraft hvorfor kameraet vil bevarer sin position. Du kan læse mere om gyroskoper her. Men med andre ord – et Osmo gimbal kamera er bygget op i et smart stabiliserings system.

DJI – som er dem der producere Osmo kameraet – har i mange år været førende indenfor drone udvikling og det er også gennem deres mange års erfaring og viden med drone kameraer, at Osmo kameraet så dagens lys. Droner er under konstante påvirkninger fra omgivelserne og video optagelser med droner ville være helt umulige at kigge på, hvis ikke man brugte gyro ophæng.

TechMe har testet DJI Osmo kameraet

Hos TechMe har vi haft DJI Osmo kameraet til test over en længere periode, og vi er mildest talt imponeret over de videoer vi kan producere. Billedstabiliseringen virker bare helt fantastisk. Nu tænker du måske, at det her er endnu en salgs tale. Men før vi går i dybden med kameraets mere tekniske data, så ser her et par klip optaget på en helt almindelig overskyet dansk sommerdag. Alle optagelser er optaget i gang, løb, håndholdt og uden nogen form for efterredigering.

Billederne taler for sig selv og vi gjorde os overhovedet ikke umage med at gå eller løbe roligt.

Osmo kameraets opbygning

DJI Osmo kameraet er skruet anderledes sammen end vi kender det. Materiale kvaliteten er bare i orden – top lækker og robust finish. Håndtaget ligger rigtig godt i hånden med knapperne placeret så de er lette at betjene. Ved pegefingeren kan du med hurtige klik gå fra almindelig optagelse til Selfie mode (X3 kameraet snurrer 180°). Ved tommeltotten betjener du knapperne til start/stop optagelse, billede optagelse, styrer kameraet i alle retninger og zoom (zoom funktionen er kun inkluderet i Osmo Plus modellen).

På siden af håndtaget er en mobil holder, hvor du kan isætte alle størrelser smartphones. Vi anbefaler at man som minimum bruger iPhone 5 og ligende Android modeller grundet processor hastigheden. Det er også på mobil holderen at du kan monterer ekstra mikrofoner, lyskilder og andet udstyr. Zenmuse X3 kameraet har en video opløsning på intet mindre end 4K (3840 x 2160) 24/25/30p. Det er klik monteret og kan afmonteres hvis man f.eks ønsker at benytte det på sin drone. Det optager nogle fantastisk skarpe billeder med massere af detaljer.

Hvordan fungere DJI Osmo kameraet så?

Jo, du downloader DJI GO App’en til din telefon. Den fås til både Android og iPhone på Google Play og App Store. Herefter  forbinder du dit Osmo kamera med din telefon via WiFi. Du får så kameraets billede op på din telefonskærm sammen med alle kameraets indstillingsmuligheder. Og man skulle tro at billedet var dårlig kvalitet og hakkede. Tværtimod. I den tid vi har haft kameraet til test, har billedet på telefonen altid været skarpt og fuldstændig fri for “lacking”.

Du har som sagt nogle ret seje styrings muligheder indbygget i pegefinger knappen.  Hold knappen nede og Osmo Zenmuse X3 fastholder sin position. Dvs. kameraet peger i den samme faste retning  når du bevæger dig rundt. Klik 2 gange og kameraet centrerer. Klik 3 gange og kameraet spinner 180° rundt til selfiemode. Ved tommeltotten er din shutter knap så du nemt kan tage 12M billeder.

På selve mobil app’en har man adgang til de samme funktioner som på grebet og derudover en lang række andre kamera indstillinger. Du kan b.la. vælge optage mode (slowmotion, timelapse, panorama etc.), opløsning (4K, 2.7K, FHD, HD) og du kan også styrer X3 kameraets bevægelser. Ved at trække fingeren rundt på skærmen kan du justerer kameraets retning. D.v.s. at du hermed også har mulighed for at styrer kameraet remote, hvilket er smart hvis du f.eks har placeret det på en Osmo Tripod eller en Osmo Base.

Alle optagelser lagres på et microSD kort hvorfra man nemt og hurtigt kan overfører dagens optagelser til din redigerings PC.

Den indbygget lyd er elendig

Den indbygget lyd er til gengæld noget rigtigt bras. Den er lav og den opfanger støj fra den lille indbygget motor i kameraets gyroophæng. Fejlen ved den indbygget lyd har DJI tage til efterretning, og de har derfor vedlagt en ekstern mikrofon der kan tilsluttes foran på Osmo grebet.  Vi anbefaler at man benytter den vedlagte eksterne mikrofon. Ønsker man endnu bedre lyd kan en RØDE-mikrofon med vindhætte være en god løsning.

Opsummering!

Hvis man lige kortvarig ligger omkostningerne til side og ser på hvad man egentlig får for pengene. DJI Osmo kameraet er rigtig nemt at bruge. Med lidt øvelse vil man faktisk ret hurtigt være i stand til at producere nogle top professionelle videoer.  Du tænder det og med det samme er kameraet i stabiliserings mode. Kameraet peger fremad og stabiliserer billedet, uanset hvordan du bevæger dig. Hvis du værdsætter professionelle optagelser, brugervenlighed og et kamera der altid levere top resultater så er der ingen vej tilbage – DJI Osmo er valgt.