Guld købes!

Guldkøb er en meget personlig proces, men der er nogle generelle retningslinjer, som enhver investor bør følge, når han eller hun beslutter sig for at købe guld. Der er specifikke grunde til, at investorer køber guld. De køber det af mange af de samme grunde, som folk køber andre råvarer såsom kobber og olie. Guld er også blevet brugt i århundreder af lande til at understøtte deres valuta, indtil de besluttede ikke længere at bruge denne metode i 1971. Det er blevet brugt som et værdiopbevaringsmiddel for guldinvestorer, der ikke ønsker at risikere den volatilitet, der er forbundet med papiraktiver. Det hele starter med at beslutte, hvor meget guld du skal købe, og hvor du kan købe guld fra, men før vi kommer ind på det, er det vigtigt at forstå, hvad guld er. Guld købes lige her

Guld købes uagtet stand

Guld er et grundstof, hvilket betyder, at det ikke kan skabes eller ødelægges med videnskabelige processer. Det betyder, at guld altid vil være omkring os i en eller anden form, selv om der hver dag findes nye guldforekomster. Guld er meget sjældent, idet der hidtil kun er produceret 160 000 tons guld på jorden, hvilket ifølge mange eksperter kun giver os guld for ca. 20 år med vores nuværende produktionstakt. Det kan virke som meget, men sammenlignet med. Om guld bliver en investering eller ej er udelukkende afhængig af guldmarkedet, og guld kan derfor også købes af personlige årsager. For at guld kan blive en investering, skal det give et godt afkast.

Guld købes til mange forskellige formål

Guldets egenskaber gør det let at købe eller sælge hurtigt og nemt uden indblanding fra nogen af parterne. Det gør de ved at bestemme, hvor meget de er villige til at betale pr. gram guld i stedet for gennem en langvarig proces, hvor begge parter forhandler om priserne. Guldmarkedet er baseret på udbud og efterspørgsel, hvilket betyder, at når millioner af mennesker ønsker at købe guld, men der kun er begrænsede mængder til rådighed, vil guldpriserne stige kraftigt, fordi værdien overstiger det nødvendige udbud til alle, der ønsker guld på det pågældende tidspunkt. Dette har også. Hovedårsagen [hvorfor/hvornår] folk køber guld er dog, at det bliver en investering i tider med økonomisk usikkerhed eller hvor inflationen tager fat. I disse situationer ses guld som et middel til at sikre sig mod mere risikable investeringer som f.eks. aktier.