Hvilken brilleform passer til dit ansigt?

Der findes et stort og bredt udvalg af briller, stel etc., og derfor kan det være noget af en jungle, når du skal finde nye briller! Det er helt forståeligt, at du gerne vil finde de briller, der klæder dig bedst, og som du kan føle dig mest tilpas med på. Derfor får du i denne artikel et par tips til, hvilken type brille, der nok vil klæde netop din hovedform!

Kend din ansigtsform

For at vide, hvilken type af brille, du bør gå efter, må du først kende din ansigtsform. Det kan du gøre ved at søge efter ansigtstyperne på nettet og se billeder af de forskellige former. Sammenlign med dine egne træk for at blive sikker på, hvilken ansigtsfacon du har. Husk desuden, at disse brilleforslag blot er vejledende. Ethvert hoved kan bære enhver type brille!

Det kan også være en god idé at prøve brillerne på, før du beslutter dig for en type af brille. Du kan gå ned til en Optiker i København for at prøve forskellige briller på og blive mere sikker på din stil.

Briller til de forskellige ansigtsformer

Der findes omkring syv ansigtsformer. Rund, oval, kvadratisk, trekantet/hjerteformet, smal/rektangulær, diamant og dråbe.

Smalle briller klæder ofte dig med et rundt hoved, fordi det vil skabe mere kant.

Har du et ovalt hoved, har du scoret brillekassen! Det er hvert fald svært at finde briller, der ikke komplimenterer denne ansigtsform.

Dig med et kvadratisk hoved kan roligt få efter kvadratiske briller også!

Store brillestel kan virke dominerende, hvis du har et trekantet/hjerteformet hoved. Men går du efter en vild effekt, så gå efter de store briller!

Runde briller vil passe godt til dig med et smalt ansigt.

Det samme gælder for dig med diamantform!

Runde, mere aflange briller passer bedre til dig med dråbeform.