Lys hjemmet op med den rette lampe

Det kan virke som noget af en kunstform at indrette sit hjem med de helt rette møbler, designs, faconer og farver. Men et rigtig godt trick er at fokusere på lyset i hjemmet. Lamper og deres design betyder nemlig rigtig meget for et rum. Ønsker du f.eks et roligt hjem i naturlige nuancer, så drop den typiske sorte eller hvide lampe, og prøv med en i naturflet for virkelig at gøre rummet roligt. Ønsker du derimod et moderne hjem med rene linje, så handler det om at gå på jagt efter nogle spændende former i nogle klassiske farver. Det er slet ikke så svært, når man først får det lært. 

Pendel – hvad dælen er det?

Man skal ikke forveksle en pendel med en loftslampe. Loftlamper er oftest fastmonteret helt oppe i loftet, mens en pendel er en lampe, som hænger ned fra loftet enten i en stang eller i en ledning. Og det giver én kæmpe forskel. Man kan sætte dem op, så lyset rammer lige netop det område, hvor du skal bruge lyset. Det giver store muligheder, når man indretter sit hjem, både når vi taler funktionalitet og udtryk. Når det gælder funktionalitet, er det jo åbenlyst, at det er smart, når man kan have nogle ret præcise lyskilder. Forestil dig f.eks et køkken, hvor der er et mørkt hjørne eller måske slet ikke lys over køkkenbordet? Så er en pendel en smart løsning. Og hvis der er plads nok, kan du endda skabe nogle flotte udtryk med de æstetiske lamper. Hæng eventuelt flere mindre pendler op sammen for at skabe en rolig loungefølelse. Brug også pendlen over spisebordet, og saml flere for et lækkert og spændende udtryk. Eller forsøg med en simpel pendel i et læsehjørne. Mulighederne er mange.

En elegant lyskilde

Når du bruger en pendel som lyskilde, får du en lyskilde, der sørger for at du får masser lys. Lampen er særlig populær over spisebordet, hvor man tit mangler lys. Den er også praktisk at hænge op i hjørner af et rum, hvor den f.eks kan kaste et flot lys over et lækkert møbel. Når du bruger en pendellampe, så slipper du også for at spilde gulvplads ved en at bruge en gulvlampe. Med en pendel får man nemlig et luftigt og lækkert udtryk, lampen fylder ikke for meget i rummet og giver rig mulighed for at være kreativ i ens udtryk. De findes i et utal af materialer, farver og former. Der er helt sikkert også en pendel til dig.