Sådan finder du den rigtige oplader til din MacBook

Er opladeren til din MacBook gået i stykker, eller vil du bare gerne have en ekstra som back-up? Der findes efterhånden mange forskellige opladere, så det kan være svært at finde ud af, præcis hvilken model, der er den rigtige til lige præcis din Macbook. Det vil vi derfor forsøge at gøre dig lidt klogere på i det følgende.

Undersøg hvilken årgang din MacBook er fra

Apple har løbende udskiftet opladerne til deres produkter, herunder deres MacBooks. Nogle årgange bruger én type oplader, mens andre årgange bruger en anden. Det er vigtigt, at du har styr på, præcis hvilken macbook oplader, det passer til din computer, da du ellers risikere at købe en oplader, som ikke passer.

Det første opladerstik, som Apple lancerede til deres MacBooks, var Magsafe 1, hvor stikket var formet som et L. Herefter kom Magsafe 2, hvor stikket derimod var formet som et T. Og endelig er der i dag kommet endnu en ny oplader til MacBooks, som bruger et såkaldt USB-C stik.

Har du en MacBook som er fra 2012 eller før, skal du bruge en Magsafe 1 oplader. Er din MacBook derimod fra mellem 2012 og 2015, skal du have fat i en Magsafe 2-oplader. Har du en af de nyere MacBooks, dvs. en MacBook som er udkommet efter 2015, skal du bruge det nye opladerstik USB-C.

Undersøg hvor mange watt opladeren skal være på

Det næste du skal undersøge er, hvor mange watt din oplader skal være på. Det afhænger nemlig af størrelsen på din MacBooks batteri. Køber du en oplader med for lidt watt, vil din MacBook oplade for langsomt, hvorimod en oplader på for mange watt kan ødelægge batteriet.

Det antal watt, som din MacBook skal bruge, afhænger af skærmstørrelsen. Er din MacBook 13 tommer skal den bruge 60 watt. Er den på 15 eller 17 tommer skal den bruge 85-87 watt.